GirlsFuture

Even een fabriek verbouwen!

Na een meeloopdag in een grote fabriek wist Eveline Hermans (27) het zeker. Ze koos heel bewust voor een studie Scheikundige Technologie. Ze was gefascineerd door de grootte van de fabriek en de complexiteit van het proces. Door na deze studie te kiezen voor een master Procestechnologie maakte ze haar droom waar. Want sinds drie jaar is ze bij Dow Chemical als improvement engineer aan het werk.

Fabriek ombouwen

In deze baan houdt ze zich bezig met verbeteringen in de krakers. Eveline legt uit: “Deze verbeteringen kunnen op heel kleine schaal zijn, zoals het plaatsen van een extra afsluiter of leiding. Maar ook heel groot, zoals wanneer de productie wordt opgevoerd en we bijna de hele fabriek moeten ombouwen. Maar het project kan ook te maken hebben met veiligheid of milieu, want die regels worden steeds strenger en je moet als bedrijf wel zorgen dat je up-to-date blijft.”

Prioriteiten stellen

Eveline heeft vooral erg afwisselend werk. “Ik voel mij vaak de spin in het web, want ik heb met iedereen contact, van de managers en operators tot planners en mensen die zich met de financiën bezig houden. Het is voor mij wel eens een uitdaging om daarbij prioriteiten te stellen. Want als ik niet op tijd een beslissing ergens over neem, kan het gebeuren dat iemand anders niet verder kan met zijn werk.”

Volg je ambitie!

Meisjes die nog niet precies weten welke studie ze moeten kiezen na havo of vwo wil Eveline de tip geven om je vooral bij veel meeloopdagen aan te melden. Op die manier kun je ontdekken welke studie je leuk vindt. En kies vooral een studie die je interessant vindt. Eenmaal aan het werk kun je jezelf verder ontwikkelen. Maar volg allereerst je ambitie!

Plaats een reactie