GirlsFuture

Even een auto repareren!

Zainabu, Mayada, Marta en Noura van OBS Ravenstein mogen met GirlsFuture mee op stap naar Scalda. Bij de opleiding Motorvoertuigentechniek hebben ze een werkplaats die precies lijkt op een echt garagebedrijf. Van Daphne Machielse (18) en Romy Bal (17) leren de meiden hoe ze de remmen van een auto moeten repareren. Dat is weer eens wat anders dan een lesje rekenen of taal.

Spierballen zijn geen must

Het nieuwsgierige viertal vuurt al snel de eerste vragen op Romy en Daphne af. Zainabu: “Wat leer je allemaal tijdens deze opleiding?” Daphne vertelt: “Je leert hier vooral de basis. Hoe komt het dat een auto kapot is, maar natuurlijk leer je ook hoe je hem moet repareren.” Mayada vraagt zich af of je sterk moet zijn voor dit werk. “Romy legt uit: “Soms is dat wel handig, maar je hebt ook allerlei hulpmiddelen die het werk makkelijker maken. Spierballen zijn dus geen must!”. 

Mooie nagels 

Terwijl Marta druk is om met de staalborstel het roest weg te borstelen van de remschijf, kijkt Noura haar ogen uit naar alle sleutels en ratels: “Zelfs mijn vader heeft niet zoveel gereedschap!”. Dan valt het de meisjes op dat je met dit werk toch mooie nagels kunt hebben. Daphne lacht: “Ik ga gewoon elke maand naar de nagelstyliste hoor.” 

Best makkelijk 

Op de terugweg kletsen de meisjes nog even na. Zainabu merkt op: “Het zag er best moeilijk uit, maar als je weet wat je moet doen is het eigenlijk best makkelijk.” 

Tip

Wil je meer weten over de opleiding van Daphne en Romy? Neem dan eens een kijkje op www.scalda.nl bij de opleidingen Motorvoertuigentechniek.

 

Plaats een reactie