GirlsFuture

Eden stelt vragen aan: Jeroen van Covra

Eden heeft GirlsFuture geholpen met het bedenken van de vragen. Vragen? Waarvoor? En aan wie dan? denk je nu misschien. Ieder interview in ons magazine begint met het stellen van de juiste vragen. De technische meiden en bedrijven die in GirlsFuture staan hebben allemaal een heleboel te vertellen. Maar wat vinden vmbo-meiden nou echt interessant? Tja, dat weten deze enthousiaste vmbo-girls natuurlijk het best! Eden heeft ervoor gezorgd dat er goede en leuke vragen werden gesteld. Met als resultaat: een toffe interview met Jeroen Verschueren, operator/beveiligingsmedewerker bij Covra. Bedankt Eden!

Werk je meer met je hoofd of met je handen? 

Je begint altijd te werken met je hoofd. Je doet de voorbereiding, bespreekt het met je collega’s en bedenkt hoe je dingen veilig en toch goed en snel kunt doen. Als je het gaat uitvoeren dan ben je vooral met je handen bezig. 

Zij er ook technische beroepen die je thuis online kunt doen? 

Als operator werk ik met machines en als beveiliger zit ik in de controlekamer en moet ik alles in de gaten houden. Dat kan dus zeker niet vanuit huis. Bij sommige kantoorbanen is het wel mogelijk. 

Vind je het leuk dat er aandacht is voor meisjes in techniek? 

Zeker! Er komen gelukkig steeds meer dames in de techniek. Vrouwen hebben een andere kijk op sommige zaken. Een mix van mannen en vrouwen is daarom altijd goed. 

Gaan robots het werk overnemen in de toekomst? 

Bij Covra zeker niet. Wij worden streng gecontroleerd en veilig werken is erg belang-rijk. Daarom zetten we toch liever gewoon mensen in die zelf kunnen nadenken. 

Moet je ook in het weekend werken? 

In mijn functie van operator/bevei-liger wel. Als je ploegendienst loopt, dan werk je zowel overdag, ’s avonds en ’s nachts en ook in het weekend. 

Welke tip heb je voor mij? 

Als je graag iets met techniek wilt doen, ga er dan voor! Er liggen veel kansen op de arbeidsmarkt en het is gewoon heel leuk en nooit saai. 

Plaats een reactie