GirlsFuture

Deze drie dames staan hun mannetje!

Cargill is een fabriek die natuurlijke ingrediënten produceert voor de voedingsindustrie. Binnen dit bedrijf heb je veel verschillende technische functies. Dieneke Kleene (47), Ans Verschueren (24) en Amber Varwijk (20) zijn vrouwen die heel bewust voor zo’n baan of stage gekozen hebben. GirlsFuture is benieuwd naar hun ervaringen en gaat bij ze op bezoek! 

Welke opleiding volg je? 

Ik zit nu in het 4e jaar van de opleiding Chemie bij de HZ in Vlissingen. 

Wat is jouw taak als stagiaire bij Cargill? 

Als laborant ben ik steeds aan het onderzoeken, analyseren en producten aan het verbeteren. Momenteel onder-zoek ik voor een bepaald product met welke leverancier Cargill het beste kan samenwerken voor het beste resultaat. 

Wat vind je het leukste aan je stage? 

Je bent steeds weer met iets anders bezig. Ik hou van de afwisseling. Nieuwe onderzoeken waarin je steeds een stap verder gaat. Het is zeker geen routinewerk. 

Wat is techniek voor jou? 

Wetenschap en technologie zijn mijn leven; ik ben ermee opgegroeid. Niet alleen in mijn opleiding, maar vroeger hielp ik mijn vader altijd al met klussen. En nu ik op mezelf woon probeer ik ook altijd eerst zelf dingen op te lossen, zoals laatst toen mijn wasdroger kapot was. 

Wat zijn jouw sterke kanten? 

Ik kan erg nauwkeurig werken, ben wel een beetje perfectionistisch. Als laborant moet je echt gedetailleerd kunnen werken. Verder ben ik nieuwsgierig, wil graag dingen weten en uitzoeken. 

Waar sta je over 5 jaar? 

Graag zou ik bij het laboratorium van Cargill werken. Het lijkt me leuk om dan leiding te geven aan een klein team. 

Wat is jouw grootste uitdaging? 

Mijn stage goed afronden en afstuderen, zodat ik aan de slag kan als laborante. 

Welke opleiding heb je gevolgd? 

Ik heb Hoger Laboratorium Onderwijs gevolgd en daarna een studie scheikunde aan de Universiteit van Nijmegen. 

Wat is jouw functie bij Cargill? 

Ik werk al 11 jaar bij Cargill. Sinds kort heb ik een nieuwe functie als supervisor van het laboratorium. Hierin ben ik verantwoordelijk voor alle medewerkers van het laboratorium, maar ook voor de apparatuur en de analyses van producten. 

Wat vind je het leukste aan je werk? 

De veelzijdigheid. Ik werk samen met mensen binnen het laboratorium maar ook met mensen van de productie. We maken analyses van alle producten binnen de fabriek: grondstoffen en eindproducten. Daarnaast zijn we bezig met het verbeteren van de kwaliteit van onze producten of het oplossen van problemen. 

Wat is techniek voor jou? 

Techniek is magisch. In deze wereld kun je niet zonder techniek en het is veel meer dan de meeste mensen denken. 

Wat zijn jouw sterke kanten? 

Ik ben nieuwsgierig en goed in het analyseren van data. Vaak heb je wel een onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt en door data te analyseren kun je dit onderzoeken en onderbouwen. 

Waar sta je over 5 jaar? 

Dan werk ik waarschijnlijk nog steeds in deze functie bij Cargill. 

Wat is jouw grootste uitdaging? 

In deze nieuwe baan alles onder de knie krijgen en mijn eigen draai eraan geven. 

Welke opleiding heb je gevolgd? 

Ik woon in België en heb eerst mijn professioneel bachelor chemie behaald, gevolgd door een studie industrieel ingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven in Gent. 

Wat is jouw functie bij Cargill? 

Ik ben sinds september 2016 aan-genomen als TMT, Technical Manage-ment Trainee. Dit houdt in dat ik gedurende twee jaar een programma doorloop waarbij ik elke 4 à 5 maanden met een andere afdeling kennis maak en daar verbeteringstrajecten opstart. 

Wat is techniek voor jou? 

Out of the box denken. Mensen denken vaak te beperkt over techniek, terwijl techniek in heel veel beroepen terugkomt. 

Wat zijn jouw sterke kanten? 

Ik weet wat ik wil en geef dat ook duidelijk aan. Ik sta mijn mannetje bij Cargill. 

Wat vind je het leukste aan je werk? 

Alle mogelijkheden die je bij Cargill hebt. Als je een plan hebt om iets te verbeteren, dan staan ze daar zeker voor open. Het is daarom wel belangrijk dat je voor jezelf weet wat je wilt, zodat je een goede keuze kunt maken. 

Waar sta je over 5 jaar? 

In een technische functie zou ik graag naar het buitenland gaan, als de baan en het land me aanspreken. 

Wat is jouw grootste uitdaging? 

De positieve kanten van een vrouwelijke werknemer in de techniek naar voren brengen. 

Door voor Cargill te kiezen hebben deze dames een goede keuze gemaakt. Want juist dit bedrijf kiest voor diversiteit binnen het personeelsbestand, omdat zij hiervan de voordelen zien en voor iedereen respect hebben. 

Plaats een reactie