GirlsFuture

Creatief met ICT

Shaniva Werkman (21) volgt de opleiding Applicatie- en mediaontwikkeling en loopt stage bij het FabLab in ZB in Middelburg. Dit is een hele leuke en creatieve plek waar je gratis gebruik kunt maken van allerlei apparaten zoals een 3D-printer, lasersnijder of vinylsnijder. Shaniva maakt tijdens haar stage een handige app voor de bezoekers van het FabLab.

Creatieve meid

Maar Shaniva is niet alleen technisch, ze is ook erg creatief en dat is zeker handig bij deze opleiding. “De opleiding is echt supertof! Met programmeren kun je echt alles. Je kunt iets bedenken en het daarna gaan bouwen. Het is gaaf om te zien hoe iets ontstaat vanuit niets. Je bent constant kleine probleempjes aan het oplossen. Totdat je een website, videogame of app hebt gemaakt die mensen ook echt kunnen gebruiken.”

Computer én naaimachine

“Ik combineer mijn opleiding met mijn hobby. Ik ben Cosplayer en maak kleding na van series en videogames. Ik teken mijn eigen patronen, maak alle attributen en stijl zelf mijn pruiken en make-up.” Het leuke is dat Shaniva in het FabLab gebruik kan maken van de 3D-printer om de attributen zelf te maken. Zoals een speer of hanger die bij haar kostuum past. Zo zit ze op school en stage dus achter de computer en thuis achter haar naaimachine.

Meer weten over Cosplay?

Kijk op www.allesovercosplay.nl. Neem ook eens een kijkje bij het FabLab!

Plaats een reactie