GirlsFuture

Chloë

Wie?

Femke Schout
HR officer bij Vervaet

Wat kun je bij Vervaet doen met een opleiding elektrotechniek?

Bij Vervaet ontwerpen en bouwen we bietenrooiers en hydro trikes. Je kunt hier aan het werk als storingsmonteur of allround monteur op de elektro-afdeling. Je helpt daar bij het monteren van al het elektra in de machines. Op piekmomenten werken we hier met 100-120 monteurs. Met de opleiding engineering zou je ook aan de slag kunnen op de ontwerpafdeling.

Waar moet je goed in zijn voor dit werk?

Het is belangrijk dat je geduld hebt en precies, gedetailleerd en voorzichtig kunt werken. Ook vragen wij technisch inzicht; dat je niet alleen de opdracht uitvoert, maar ook mee kunt denken. Daarnaast moet je zelfstandig kunnen werken en soms ook onder druk. Van maart tot september bouwen we aan de bietenrooiers en van september tot maart aan de hydro trikes. Die moeten natuurlijk wel op tijd worden afgeleverd.

Hoe kijkt Vervaet tegen meisjes in de techniek aan?

Die zijn zeker welkom! Vooral voor het uitvoeren van de fijnere werkzaamheden, zoals bij elektro en het lassen. Onze ervaring is dat meisjes heel secuur zijn in lassen. Het is wel een mannenwereld, dus je moet wel beetje stevig in je schoenen staan. Al houden de heren best wel rekening met de dames.

Wie?

John de Rybel
Opa van Chloë

Hoe omschrijft u Chloë in 3 woorden?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: lief, knap en sociaal.

Wat vind u van haar opleidingskeuze?

Ik vind haar keuze heel leuk, omdat ik zelf ook lang bij Vervaet gewerkt heb. Ik was lakspuiter, maar ben gestopt omdat ik reuma kreeg. Nu rijd ik al jaren op de taxi. Het werk past zeker bij haar. Het is leuk om af en toe van oud-collega’s te horen dat Chloë het werk leuk vindt en het goed doet.

Waar ben u trots op?

Op Chloë! Ik ben trots op alles wat ze doet. Vooral ook op haar doorzettingsvermogen. Dat is er altijd, ze geeft niet zomaar op. Verder is ze goed in paardrijden. Ze gaat naar springwedstrijden en heeft zelf haar jonge paard zadelmak gemaakt. Waar ze ook moet rijden, haar oma en ik gaan altijd mee om te kijken. Wij zijn haar grootste fans.

Wat denkt u dat ze na haar opleiding gaat doen?

Ik zie voor haar wel een mooie toekomst bij Vervaet. Sinds ik er werkte is het bedrijf heel erg gegroeid en het is een mooi en groot bedrijf. Ik zie haar wel als software programmeur aan de slag gaan.

Wie?

Ruud Pijls
Docent elektro van Chloë

Hoe zou je Chloë omschrijven?

Ze is erg leergierig en ambitieus. Ze weet van aanpakken en het is leuk om te zien dat Chloë als monteur haar mannetje staat, maar toch heel vrouwelijk is. In de werkplaats werkt ze met grote en zware machines.

Waar is ze goed in?

Ik ken Chloë nu bijna een jaar en zie haar als iemand die haar eigen plan trekt en zorgt dat ze haar zaken goed op orde heeft. Verder is het heel bijzonder dat ze de theorie van de niveau 3 opleiding in één jaar heeft gedaan. Ze is theoretisch heel sterk en is in september direct doorgegaan met niveau 4. Ze weet heel goed wat ze wil en houdt iedereen scherp en betrekt ook haar collega’s daarbij.

Wat doet ze over 5 jaar?

Ik ben benieuwd of ze lang in de werkplaats blijft werken, of dat ze al snel richting de werkvoorbereiding en het ontwerp van de machines zal gaan. Net als haar praktijkbegeleider zie ik haar ook wel op kantoor aan het werk gaan met de inkoop en calculatie van technische producten.

Heb je nog een tip?

Je bent vastberaden en bijt je vast in je opleiding. Blijf daar vooral mee doorgaan. Blijf doen waar je goed in bent!

Plaats een reactie