GirlsFuture

Chloë een slimme meid die goed weet wat ze wil

Wie?

Chloë Roegiers (20)
2e jaar elektrotechniek

Waarom deze opleiding?

Ik zat op het vwo en wilde dierenarts worden, maar ik had mijn examens niet gehaald. Omdat ik niet meer elke dag naar school wilde ben ik gaan kijken wat ik wel wilde. Ik koos voor elektrotechniek als vooropleiding tot de hbo-opleiding tot software programmeur. Ik ga nu één dag per week naar school en werk daarnaast vier dagen bij Vervaet. Het is voor mij best makkelijk en ik haal goede cijfers. Ik ben nu ook weer gemotiveerd om naar school te gaan.

Wat is zo leuk aan elektrotechniek?

Het is voor mij een goede voorbereiding op de hbo-opleiding die ik hierna wil gaan doen. Omdat ik nu in de praktijk zie hoe alles werkt, is dat handig voor als ik straks de software ga ontwerpen. Dan weet ik veel beter wat wel of wat niet werkt. Verder hou ik van afwisselend en uitdagend werk. Als ik de kabels op de machine leg is het leuk dat ik moet nadenken en zelf oplossingen moet zoeken.

Is er ook iets wat je moeilijk vindt?

In het begin vond ik het wel spannend, omdat ik niet precies wist waar ik terecht zou komen. Soms zijn de beste keuzes niet altijd de makkelijkste keuzes. Maar als ik echt iets wil dan ga ik ervoor.

Wat wil je later gaan doen?

Vervaet is een mooi en groot bedrijf. Mijn droombaan is om als software programmeur bij hen aan het werk te gaan.

Benieuwd wat anderen van Chloë vinden? Lees dan gauw verder.

Plaats een reactie