GirlsFuture

Bouwkunde is fun!

Als teamcaptain won Irina van den Berg (22) samen met haar team een landelijke ontwerpwedstrijd. Ze ontwierpen een multifunctioneel wijkgebouw (zie foto) voor een dorp in de gemeente Veere. Door de hoge eisen van zowel de jury als de gemeente was het een grote uitdaging. “Ik ben daarom heel trots op onze eerste prijs!”

Handige dame 

Als kind hielp Irina haar vader al bij het verbouwen van het huis. Draden trekken, beetje timmeren, dat vond ze erg leuk. Maar ook bouwde ze bij Speelstad Vlissingen graag mooie hutten. Ze vindt het dan ook jammer dat ze in haar huurappartement niet mag klussen. “Er mag nog geen spijker in de muur en zelfs de deurklinken komen ze vervangen. Dat kan ik toch makkelijk zelf!”. 

Van alles wat 

Inmiddels zit Irina in het vierde jaar van de opleiding Bouwkunde en kan het iedereen aanraden. “Het is een afwisselende en creatieve opleiding. Voor de praktijklessen moet je wel een beetje handig zijn. Daarnaast leer je hoe je van alles kunt berekenen, zoals een begroting of de sterkte van een dak of vloer. Maar ook krijg je les in het ontwerpen van gebouwen.” 

Ook voor meisjes 

Irina geeft meisjes de tip om voor deze opleiding te kiezen. “Er is een tekort aan vrouwen in dit werk. Gelukkig kiezen steeds meer meisjes voor deze opleiding en ik ben zeker niet het enige meisje in de klas. Zodra meiden door hebben wat de opleiding inhoudt, vinden ze het erg leuk. Dus: gewoon doen!” 

Tip

Wil je meer weten over de opleiding van Irina? Neem dan eens een kijkje op www.scalda.nl bij de opleidingen Bouwkunde.

Plaats een reactie