GirlsFuture

“Bij SPIE heb je onwijs veel ontwikkelingsen doorgroeimogelijkheden.”

Met zijn hbo-diploma Engineering op zak, twijfelt Kelvin tussen werken of nog verder studeren. Maar voordat hij een keuze maakt, wordt hij via LinkedIn benaderd door SPIE die hem een traineeship aanbiedt. “VONK is een 2-jarig traineeship waarin net afgestudeerde hbo-ers met een technische studie de organisatie door gaan om zo te ontdekken wat bij hen past en welke richting zij straks op willen”, legt Kelvin uit. “Het is onderdeel van de Young Talent Academy en samen met nog zeven hbo-trainees behoor ik tot de eerste lichting met een technisch hbo-diploma.” 

Kun je wat meer vertellen over het traineeship? 

Zeker! In twee jaar tijd doe ik vier opdrachten, steeds op een andere afdeling. Daarnaast volg ik in het eerste jaar, samen met de andere trainees, een speciaal trainingsprogramma. In het tweede jaar kiezen ze vanuit de SPIE Academy een training die past bij mijn ambities. Ik werk momenteel op de afdeling Industry services E&I in Terneuzen en ben bezig met het ontwikkelen van een site waarin vraag en aanbod van opdrachten en uitvoerders, inclusief alle daarbij behorende informatie, wordt samengebracht. Verder loop ik af en toe mee in het werkveld en krijg de ruimte om binnen SPIE verder rond te kijken en het bedrijf beter te leren kennen. 

Op welke manier wil SPIE iets betekenen voor de wereld? 

SPIE wil graag in de top 3 van technische dienstverleners blijven staan en daarbij zal verduurzaming een grote rol spelen. Daarnaast geeft SPIE gastlessen op scholen om jongeren warm te maken voor een baan in de techniek. Bij SPIE heeft iedereen gelijke kansen. 

Waarom is het belangrijk dat er aandacht is voor meisjes in de techniek? 

Ik denk dat technische beroepen nog vaak weggezet worden als “dat is iets voor jongens”. Maar dat is zeker niet zo, als je iets wilt en je vindt het leuk om te doen dan zijn er voor iedereen genoeg opties binnen de techniek. 

Waarom zou ik later bij SPIE moeten komen werken? 

SPIE is toekomstgericht en wil graag jong talent aan zich binden. Je hebt bij ons onwijs veel ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. Samen met SPIE kun je kijken wat je leuk vindt en waar je goed in bent, zodat je uiteindelijk met veel plezier naar je werk gaat.

Kelvin Temmerman (21) is Operationeel Trainee bij SPIE. 

Plaats een reactie