GirlsFuture

Annebel een creatieveling die sloopt én recyclet

Wie?

Annebel Oomen (17)
2e jaar timmerman bij het Techniekhuis

Waarom deze opleiding?

Ik vind het erg leuk om mijn vader te helpen bij het bouwen van een nieuwe schutting of veranda. Of juist bij het slopen van een oud speelhuisje en schuurtje. Ik zag dat er bij het Techniekhuis in Goes een bouwopleiding is. Ik heb eerst twee introductieweken gevolgd en dat beviel zo goed dat ik ben gebleven.

Wat is zo leuk aan de bouw?

Ik vind vooral de praktijklessen heel leuk, maar ook om dingen te demonteren. Het is leuk om daarna het gesloopte materiaal weer opnieuw te gebruiken. Vorig jaar hebben we voor een opdracht van school een tuinset gemaakt van gerecycled hout. Dat vind ik wel een van de leukste dingen die ik tot nu toe heb gedaan.

Is er ook iets dat je moeilijk vindt?

Ik ben natuurlijk minder groot en sterk dan de jongens. Maar ik heb wel de motivatie om zware dingen te tillen. Ik wil mezelf graag bewijzen en laten zien: ik kan dit ook! Verder had ik geen technische kennis omdat ik vmbo-t heb gedaan. Om die reden doe ik nu eerst een niveau 2 opleiding. Dat gaat me goed af en als er iets niet duidelijk is dan legt Jacko (docent) het altijd heel goed uit.

Wat wil je later gaan doen?

Ik kan echt alle kanten op met deze opleiding. Werken in de nieuwbouw, ruwbouw of misschien ga ik nog een opleiding tot meubelmaker volgen. Mijn droom is een eigen bedrijf, maar dan zou iemand anders al het papierwerk moeten doen, want dat zie ik echt niet zitten.

Benieuwd wat anderen van Annebel vinden? Lees dan gauw verder.

Plaats een reactie