GirlsFuture

“Als laborant kun je producten verbeteren”

Cathy Walson (18) heeft een droom. Ze wil medicijnen ontwikkelen en helpen verbeteren. Haar moeder is ziek en gebruikt elke dag medicijnen. Cathy ziet dat deze haar helpen, maar ook vervelende bijwerkingen hebben.

Een duidelijk doel voor ogen

Deze ambitieuze dame zit nu in de 2e klas van de opleiding Allround Laborant niveau 3. Ze doet dit jaar examen en wil daarna door naar niveau 4. “Met die opleiding kan ik naar het hbo en daarna wil ik nog naar de universiteit voor de opleiding Biomedisch Analist.” Cathy zou dit jaar graag stage lopen bij het Erasmusziekenhuis in Rotterdam. “Dat lijkt me heel interessant.”

Afwisseling van theorie en praktijk

Cathy zit goed op haar plek in deze opleiding. “Ik heb nu twee dagen praktijk en drie dagen theorie. Dan is het belangrijk dat je goed kunt plannen en nauwkeurig kunt werken. Zo moet je al je proefjes bijhouden in een labjournaal waarin je precies uitlegt wat je hebt gedaan en wat de uitkomsten zijn.” Verder zit ze met best wat meiden in de klas. “We zijn een hechte groep en gaan leuk met elkaar om.”

Bruisende cola

In een artikel heeft Cathy een leuk proefje met cola uitgewerkt. Kan Cathy ons soms uitleggen waarom de cola zo sterk gaat bruisen als je er een paar pepermuntjes bij gooit? Cathy legt uit: “Met andere frisdrank werkt het niet. Het heeft dus niet met de bubbeltjes te maken, maar vooral met het recept van de echte cola. Want bij andere merken cola is het effect veel minder sterk.” Ben jij nu al een nieuwsgierige onderzoeker? Probeer het eens uit!

Plaats een reactie