GirlsFuture

Als computerspecialist maak je elke dag weer mensen blij!

ICT en computers alleen iets voor jongens? Daar zijn Anne-Louise en Roos het helemaal niet mee eens! Ze hebben daarom allebei gekozen voor een opleiding in de ICT. Anne-Louise voor de opleiding ICT Beheer, zodat ze later mensen kan helpen die problemen hebben bij het gebruik van hun computer. En komt ze er niet uit? Dan zou ze naar Roos kunnen stappen. Zij volgt namelijk de opleiding Netwerk Beheer. Zij duikt nog dieper in de computer om daar de problemen op te lossen.

Wat is er zo leuk aan dit werk?

Anne-Louise vindt het contact met mensen erg leuk: “Ik vind het leuk om te zoeken naar oplossingen en mensen daarbij te helpen. Mensen zijn altijd blij als je hun problemen kunt oplossen. Vaak is het logisch nadenken, maar soms moet je ook gewoon durven. Dingen uitproberen en daarbij je creativiteit gebruiken. Dan is het harstikke leuk als het lukt! Roos is gek op techniek, maar vindt het contact met mensen juist minder leuk. “Ik heb een passie voor computers en techniek. Ik werk in de pauze ook gewoon door, vind het leuker om met computers bezig te zijn dan met mensen. Ik ben verslaafd aan snelheid, alles moet snel werken!”

Is het geen saaie opleiding?

“Nee!” daar zijn ze het beiden over eens. “In de ICT verandert het steeds. We vinden het heel interessant om steeds te blijven leren, het staat nooit stil. Als je even niet oplet dan loop je alweer achter.” Het is wel belangrijk dat je geduld hebt, nauwkeurig kunt werken en oog hebt voor details. Want juist zo’n klein detail kan ervoor zorgen dat je computer niet doet wat jij wilt.

Hoe is het om een opleiding te volgen met zo’n honderd jongens en maar vijf of zes meisjes?
Voor Roos is dat geen probleem: “Het maakt mij niet uit of ik met jongens of meisjes werk, ik ga gewoon mijn eigen gang”. Anne-Louise ziet juist wel voordelen in het werken met jongens: “Met jongens is het heel relaxed werken en ze staan wel voor de meiden klaar. Jongens zijn bovendien duidelijk, geven goed aan wat ze willen en waar ze mee bezig zijn. En er is geen geroddel of geruzie in de klas, daar zijn ze helemaal niet mee bezig.”

Hebben ze nog een tip?

“Werkt je laptop of smartphone te traag? Gooi die apps eraf die je toch niet gebruikt en zet je foto’s en filmpjes in de cloud!”

Plaats een reactie